NIEUW Met Click & Collect en optioneel het Checkgesprek conform RIVM richtlijnen, krijgen je klanten op de dag van een afspraak automatisch een SMS.

Bekijk alle blog items

Een 1,5 meter samenleving

Geschreven op 08-04-2020 door Nikki

Wij kunnen niet wachten om zo snel mogelijk weer van start te gaan, terug naar het ‘nieuwe normaal’. Maar wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken, of nog belangrijker… Wat heeft dit voor invloed op mijn bedrijf en medewerkers? 

Het woord anderhalve meter samenleving is een van de meest populaire woorden van 2020. 
Dat er 1,5 meter afstand gehouden moet worden, dat is ons nu inmiddels duidelijk. Maar hoe gaat dit eigenlijk in z’n werk als we dadelijk weer opnieuw aan de slag gaan? 

 

Wij geven je graag een aantal tips zodat jij vooraf goed voorbereid bent!

Om te voorkomen dat er opnieuw een uitbraak heerst zoals het COVID-19 virus, zullen we met z’n allen bepaalde maatregelen in acht moeten nemen. Eén van deze is de 1,5 meter samenleving. Wist je dat er talloze oplossingen zijn om deze 1,5 meter samenleving zo goed mogelijk te handhaven? 

1. Maak gebruik van plexiglas- of kunst schermen
2. Zorg voor voldoende desinfectie materialen en dispensers
3. Maak aparte ruimtes voor klanten & personeel
4. Gebruik afzetpalen, vloerstickers, routeringen of aanwijzingen
5. Bezit over voldoende mondkapjes
6. Investeer in luchtreinigers

 

Zorg er ten alle tijden voor dat er veilig afstand gehouden kan worden en dat je op de hoogte bent van de meest recente hygiënemaatregelen. Betrek je collega’s erbij en zorg ervoor dat zij actief blijven, door hen hierover te herinneren met bijvoorbeeld wekelijkse mailings, flyers of (online) toespraken.

 

Om de verspreiding zo laag mogelijk te houden is thuiswerken tegenwoordig ook een nieuwe term die veel wordt toegepast. Natuurlijk kan een kapper (helaas) niet door een beeldscherm knippen. Maar gelukkig zijn bovenstaande tips wel relevant voor deze branche.

 

Ga voor jezelf na welke werkzaamheden vanuit huis kunnen worden opgepakt. Adviezen, intakes en kennismakingen kunnen gemakkelijk via een online meeting. Zo zorg je er niet alleen voor dat je het bedrijf goed inzet tegen de verspreiding, maar bied je de klant ook een alternatief om alsnog de afspraak in orde te maken.

 

Tips & Adviezen