Account instellingen

Zo stel je jouw afspraken in de widget goed in

Dit kan met een aantal verschillende punten te maken hebben. Check de volgende punten even in jouw plannen account om erachter te komen waar het aan ligt:

• Ga naar ‘’Afspraak instellingen’’ in de linker blauwe balk. Hier heb je verschillende instellingen waarvan het belangrijk is dat deze zijn ingesteld naar jouw voorkeur. Vergeet bij aanpassingen vervolgens niet op opslaan te klikken onderaan de pagina.
  •  Ga naar ‘’Mijn account’’ in de linker blauwe balk. Klik vervolgens op ‘’Openingstijden’’. Check of deze ingesteld zijn zoals je dit wenst. Vergeet bij aanpassingen vervolgens niet op opslaan te klikken onderaan de pagina.
  • Ga naar ‘’Medewerkers’’ in de linker blauwe balk. Klik vervolgens op het oog naast een medewerker. Check hier of alles ingesteld staat naar wens per medewerker. Vergeet bij aanpassingen vervolgens niet op opslaan te klikken onderaan de pagina.
  • Ga naar ‘’Diensten’’ in de linker blauwe balk. Klik op het potlood naast een dienst. Check of alles hier ingesteld staat naar wens (hou er rekening mee dat als je een afwijkend rooster hebt ingesteld, jouw plannen account dit rooster doortrekt naar de weken die volgen). Doe dit vervolgens bij al je diensten. Vergeet bij aanpassingen vervolgens niet op opslaan te klikken onderaan de pagina.

Hier pas je jouw openingstijden aan

1. Ga naar de volgende link: https://www.plannen.nl/app/instellingen_uren
  2. Selecteer de dagen waarop je open wilt zijn en pas waar nodig de tijden aan
  3. Klik op ‘’Opslaan’’

Wanneer je een uitzondering wilt toevoegen in je openingstijden kan je op "Uitzondering toevoegen’’ klikken. Vervolgens kan je het weeknummer invullen en je openingsdagen en tijden voor de uitzondering week invullen. Mocht je een uitzonderingsweek toegevoegd hebben dan is het belangrijk dat je nog een extra uitzonderingsweek toevoegt waarin je het weeknummer van de week daarop invult. Plannen gebruikt namelijk automatisch het rooster van de laatste uitzonderingsweek over in de daarop volgende weken.

Dit zijn diensten & zo stel je deze in

Diensten is wat je via de widget aan de klant wilt aanbieden. Als je diensten wilt toevoegen ga je naar de volgende link: https://www.plannen.nl/app/diensten. Hier klik je rechtsboven op de groene knop ‘’Dienst toevoegen’’. Vervolgens vul je de gegevens van de dienst in en klik je op ‘’Opslaan’’

Hiervoor gebruik je categorieën

Via categorieën kan je jouw diensten categoriseren. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld meerdere vestigingen hebt of verschillende categorieën in jouw diensten. Categorieën kan je aanmaken via de volgende link: https://www.plannen.nl/app/categorieen. Hier klik je rechtsboven op ‘’Categorie toevoegen’’. Vervolgens vul je de gegevens van de categorie in en klik je op opslaan.

Zo stel je een permanent apart rooster in per dienst

1. Ga naar de volgende link: https://www.plannen.nl/app/diensten
  2. Klik op het potlood naast de dienst waarvoor jij een apart rooster wilt
  3. Scrol naar beneden en klik op ‘’Geavanceerde opties’’
  4. Zet ‘’Afwijkend rooster’’ aan
  5. Stel onderin jouw aparte rooster per dienst in
  6. Vergeet achteraf niet op ‘’Opslaan’’ te klikken

Zo stel je een tijdelijk apart rooster in per dienst

1. Ga naar de volgende link: https://www.plannen.nl/app/diensten
  2. Klik op het potlood naast de dienst waarvoor jij een apart rooster wilt.
  3. Scrol naar beneden en klik op ‘’Geavanceerde opties’’
  4. Zet ‘’Afwijkend rooster’’ aan
  5. Klik onderaan de pagina op ‘’Uitzonder toevoegen’’ om afwijkende weken toe te voegen.
  6. Hier vul je het weeknummer in en je afwijkende rooster
  7. Let op dat jouw plannen account het laatste afwijkende rooster doortrekt in de beschikbaarheid voor die dienst
  8. Vergeet achteraf niet op ‘’Opslaan’’ te klikken

Zo pas je huisstijl van je widget aan

1. Ga naar de volgende link: https://www.plannen.nl/app/settings_widget
  2. Hier kan alles wat betrekking heeft tot de huisstijl van de widget aanpassen
  3. Druk vervolgens op de groene knop ‘’Opslaan’’ rechtsonder.

Zo pas je de volgorde van jouw diensten aan

Als je op ‘’Diensten’’ klikt in de blauwe linkerbalk dan heb je een overzicht van jouw diensten. Klik vervolgens een dienst aan en houd je muis ingedrukt. Sleep dan de dienst naar boven of naar onder. Ten slotte laat je hem los op de plek waar jij de dienst wilt helpen. Op deze manier kan je de volgorde van jouw diensten aanpassen. Zodra je de dienst weer loslaat wordt de nieuwe volgorde automatisch geüpdatet in jouw widget.

Zo krijg jij een export van de afspraken

1. Ga naar de agenda in jouw Plannen account
  2. Klik bovenaan de pagina op het icoontje links naast ‘’Tijden blokkeren''
  3. Selecteer hier de juiste datums waarvan jij een export wilt hebben
  4. Pas de rest van de gegevens aan naar wens
  5. Als je alles goed ingesteld hebt klik je op ‘’Exporteer afspraken’’

Na deze doorgelopen stappen wordt de export van de afspraken gedownload op je computer.

Zo pas je dat aan in jouw openingstijden

1. Open je agenda in Plannen.nl
  2. Bovenaan de pagina staat ‘’Tijden blokkeren’’
  3. Klik hierop
  4. Vul vervolgens de periode in wanneer jouw bedrijf gesloten is
  5. Klik op ''Opslaan''

Ook is het mogelijk om via deze pagina alleen bepaalde diensten of medewerkers op gesloten te zetten.

Zo voer jij jouw aantal plaatsen per dag in

1. Ga naar de volgende link: https://www.plannen.nl/app/medewerkers
  2. Klik op het oog voor 1 van jouw medewerkers
  3. Stel ‘’Aantal plaatsen per dag’’ en/of ‘’Aantal plaatsen per tijdslot’’
  4. Hier stel je in hoeveel plaatsen deze medewerker per dag en per tijdslot beschikbaar heeft.
  5. Vergeet achteraf niet onderaan de pagina op ‘’Opslaan’’ te klikken

Zo schaal jij jouw beschikbaarheid vanaf een bepaalde week op in Plannen

1. Klik op de volgende link: https://www.plannen.nl/app/instellingen_uren
  2. Klik onderaan op ‘’Uitzondering toevoegen’’
  3. Vul hier het weeknummer en de tijden in van de week waarvan jij de beschikbaarheid aan wilt passen
  4. Let op dat Plannen.nl automatisch jouw laatste utizonderingsweek doortrekt in de weken daarna
  5. Vergeet achteraf niet onderaan de pagina op ‘’Opslaan’’ te klikken

Zo richt je jouw plannen account in met meerdere locaties

Jouw plannen account instellen voor meerdere locaties is heel eenvoudig. Jouw verschillende locaties kan je toevoegen als ‘’Medewerkers’’. Vervolgens ga je naar ‘’Afspraak instellingen''. Scrol naar beneden en check of ‘’Toon je medewerkers in de widget’’ aanstaat. Als deze aanstaat dan moet een klant kiezen voor een vestiging in de widget.

Zo stel je notificaties in via de mail bij afspraken

1. Ga naar de volgende link: https://www.plannen.nl/app/notificaties
  2. Op deze pagina kan je bepalen welke notificaties je aan en uit wilt zetten
  3. Ook kan je op deze pagina de mails personaliseren en vervolgens opslaan

De e-mailnotificaties worden automatisch naar de klant verstuurd als je deze aan hebt staan.

Zo stel je SMS notificaties in

1. Ga naar de volgende link: https://www.plannen.nl/app/instellingen_overige
  2. Stel ‘’Activeer SMS module’’ in
  3. Kies hier hoeveel uur voorafgaand aan de afspraak de klant de SMS notificatie
  4. Klik vervolgens op ‘’Opslaan’’ onderaan de pagina
  5. Ga vervolgens naar de volgende link: https://www.plannen.nl/app/notificaties_sms
  6. Hier kan je de inhoud van de SMS bepalen

Let er op dat je gratis 75 mailtjes per maand ontvangt van Plannen.nl. Als je extra bij wilt kopen kan dat via de volgende link: https://www.plannen.nl/app/sms_overview

Zo voeg je meerdere gebruikers toe

1. Ga naar de volgende link: https://www.plannen.nl/app/users
  2. Klik rechtsboven op de groene knop ‘’Gebruiker toevoegen’’
  3. Hier kan je de gegevens van de nieuwe gebruiker invullen
  4. Onder ‘’Medewerker’’ kan je de nieuwe gebruiker koppelen aan een bestaande werknemer. Als je dit doet zal de nieuwe gebruiker alleen de afspraken van deze werknemer zien
  5. Onder "Permissies" kan je bepalen waar de nieuwe gebruiker allemaal toegang tot heeft in het Plannen account

Door meerdere gebruikers toe te voegen kan je heel gemakkelijk iedereen toegang geven tot zijn eigen agenda met zijn eigen afspraken.

Zo synchroniseer je jouw Plannen agenda met jouw Google/Outlook/Apple agenda

1. Ga naar de volgende link: https://www.plannen.nl/app/calendar_feed
  2. Klik op de groene knop ‘’Inschakelen’’
  3. Volg vervolgens van de kalender die jij wil synchroniseren
  4. Let op de synchronisatie kan tot 24 uur duren

Via Plannen kan je jouw agenda synchroniseren met de Apple, Outlook en Google agenda. Wel is er maar een 1 zijdige synchronisatie mogelijk. Dit houdt in dat je jouw Plannen afspraken te zien krijgt in jouw persoonlijke agenda, maar dat jouw afspraken uit jouw persoonlijke agenda niet in de Plannen agenda terechtkomen.