NIEUW Probeer 14 dagen gratis en ontdek alle mogelijkheden die Plannen.nl jou kan bieden.

Bekijk alle blog items

Automatiseer, optimaliseer & creëer

Geschreven op 20-09-2021 door Dion

Automatiseer je mailing

Ten eerste weten wij al van vele andere ondernemers, dat Plannen.nl werkt voor meer efficiëntie en onze tools het ook echt daadwerkelijk makkelijker maakt. Zeker voor de ondernemers die vooral bezig zijn met het maken, bijhouden en inzien van afspraken. Dit is natuurlijk makkelijk gezegd vanuit onze kant ;-). 

 

Plannen.nl is een all-in-one pakket waarin de klant centraal staat en jij meer vrijheid creëert voor je onderneming.  

 

Wanneer een klant een afspraak maakt, via jouw aangepaste widget, krijgt de klant direct een mail of sms met de afspraakbevestiging. Maar jij krijgt ook direct een afspraakbevestiging in je eigen mail. Super handig! Heb je verschillende medewerkers in je bedrijf werken? Dan kunnen zij, via hun eigen e-mailadres, toegevoegd worden. Zo krijgen je medewerkers ook een mail over de afspraakbevestiging die bij hen gemaakt is. 

 

Optimaliseer de templates van de e-mails 

Maar mails zijn toch onpersoonlijk? Zeker als deze automatisch verstuurd worden? 

Nee, zeker niet ;-). 

 

Gelukkig kun je de e-mails aanpassen naar eigen wens in jouw eigen admin omgeving.  Je kunt smiley’s, afbeeldingen of klanten bij hun eigen naam noemen in de e-mails. Dit kun je aanpassen bij ‘E-mail notificaties’ (heb je nog geen account? Klik dan hier

 

Ook zijn er verschillende ‘variabelen’ die toegevoegd kunnen worden in de e-mail template (zie screenshot).  Je kan bedrijfsnaam, logo, naam van de klant, aantal personen, gekozen medewerker etc. etc. allemaal toevoegen. Dit doe je door deze [...] te gebruiken, tussenin komt de de benaming van de variabelen die je wil gaan gebruiken. Dus wil je jouw bedrijfsnaam ergens toevoegen in de mail? Dan zet je [company] in de e-mail template.

 Creëer vrijheid en koppel Plannen.nl met een e-mailmarketing software zoals MailBlue of MailChimp 

Doordat de mailing nu automatisch gaat, creëer je vrijheid voor waar het echt om draait. Je klanten helpen. Het kan nog makkelijker. Echt waar ;-). 

 

Je kan, mocht je dit willen, via Plannen.nl een koppeling maken met Mailblue of MailChimp. 

Maar wat gebeurd er dan als een klant een afspraak maakt? Wanneer een klant een afspraak maakt via de widget, verstuurd ons systeem de data naar de mailserver. Zo wordt de klant toegevoegd aan een maillijst die je hebt aangemaakt in MailBlue of MailChimp (zoals een nieuwsbrief of mail funnel). 

 

Heb jij een e-mailmarketing software die je mist bij Plannen.nl? Laat het ons dan weten via de chat of mail! Wij zorgen ervoor dat er een koppeling gemaakt zal worden. 

 

Wil je weten hoe je Mailblue moet koppelen aan Plannen.nl? 

Stappenplan MailBlue

 

 

Wil je weten hoe je MailChimp  moet koppelen aan Plannen.nl?

Stappenplan MailChimp

 

Tips & Adviezen

Probeer nu