NIEUW Probeer 14 dagen gratis en ontdek alle mogelijkheden die Plannen.nl jou kan bieden.

Bekijk alle blog items

Gemak van online betalen

Geschreven op 23-08-2022 door Caitlin

Het houdt iedereen natuurlijk continu bezig. Hoe zorg ik ervoor dat ik meer tijd heb voor mijn klanten, hoe zorg ik voor een optimale klantervaring, maar hoe zorg ik er daarnaast ook voor dat mijn conversie omhoog gaat. Wij geven je een aantal tips!

Tip 1: Geef klanten de mogelijkheid om online te betalen. Waarom? 
De mogelijkheid om online te betalen biedt je klanten, maar ook jou meer voordelen. Het neemt eventuele twijfels weg bij jouw klanten, biedt extra gemak en direct duidelijkheid. Door klanten vooraf de mogelijkheid te bieden om online af te rekenen, voorkom je ook de kans dat klanten plotseling toch afhaken en jij met gaten in je agenda zit. Zonde natuurlijk! Tegenwoordig zijn contactloze transacties ook ontzettend belangrijk. Sinds de pandemie zijn de contante betalingen flink gedaald en hebben steeds minder consumenten contant geld op zak. Besmettingsgevaar spelen hierin een rol, maar ook is aangegeven dat meerdere winkeliers geen contante betalingen meer accepteerden. 

Bij Plannen.nl geven wij de mogelijkheid om een koppeling te maken met je bestaande Mollie account. 

 

 

 

Tip 2: Bied voldoende verschillende betaalmethoden aan.
Uit onderzoeken blijkt dat klanten vaak afhaken als zij zien dat hun gewenste betaalmethode er niet tussen zien staan. De transacties worden hierdoor vaker afgebroken en hierdoor loop je dus een saleskans mis!  Klanten hebben vaak een bepaalde voorkeur voor een betaalmethode afhankelijk van product en prijs. Waar jouw klanten vandaan komen, speelt hierin natuurlijk ook een belangrijke rol welke betaalmethodes gekozen worden. Internationale klanten zullen vaker voor de CreditCard betaalmethode kiezen en Belgische klanten bijvoorbeeld vaker voor BanContact. Bij Mollie kunnen alle meest gebruikte online betaalmethodes aangeboden worden, denk bijvoorbeeld aan iDeal, Mastercard, Paypal, American Express, Klarna en Apple Pay. 

 

Tip 3: Zorg voor een veilige en stabiele betaalomgeving

Plannen.nl heeft ervoor gekozen om samen te werken met Mollie. Naast dat Mollie alle bekende online betaalmethodes ondersteunt, voldoet namelijk aan alle beveiligingseisen.

Je kiest natuurlijk ook voor stabiliteit. Het is natuurlijk heel vervelend als je klant online wilt afrekenen en het betaalproces loopt vast. Dit geeft geen vertrouwen en klanten kunnen hierdoor afhaken.

  

Wil jij ook een optimale klantervaring én een hogere conversie? 
Activeer dan de betaalmodule via de 'Widget instellingen' en koppel jouw Mollie-account met Plannen.nl. :-)

Meer hierover vind je terug in onze FAQ. Staat je antwoord hier niet tussen, Chat met ons!

 

Nog geen account aangemaakt bij Plannen.nl?

 

Probeer nu Plannen.nl 14 dagen gratis!

 

 

Tips & Adviezen

Probeer nu