NIEUW Probeer 14 dagen gratis en ontdek alle mogelijkheden die Plannen.nl jou kan bieden.

Bekijk alle blog items

Avondklok, wat nu?

Geschreven op 21-01-2021 door Nikki

Tijdens de persconferentie van afgelopen woensdag 20 januari 2021 is duidelijk geworden dat het aantal besmettingen in grote aantallen oploopt. Het kabinet heeft besloten om de huidige lockdown maatregelen te verlengen en hierbij ook o.a. 1 extra maatregel toe te voegen. De avondklok.

Wat houdt een avondklok in

Een avondklok is een zware corona maatregel die het verboden maakt om tussen een bepaalde tijd, zonder geldige reden, op straat te zijn. De avondklok die vanuit het kabinet is bepaald start vanaf 21:00 en zal doorlopen tot ‘s ochtends 04:30. In deze periode is het dus uiterst verboden om zonder geldige reden op straat te zijn. In dit tijdsbestek mag je alleen naar buiten indien dit noodzakelijk is. 

Uitzonderingen

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Om je hiervan zo goed mogelijk op de hoogte te brengen, hebben wij deze voor je op een rijtje gezet. Let op! De uitzonderingen zijn alleen maar mogelijk in combinatie met een geldige (digitale) verklaring. Als je je niet aan onderstaande regels houdt en toch zonder geldige reden naar buiten gaat, geldt hiervoor een boete van € 95,-.

 

Wanneer mag ik op straat zijn:
 • Bij een noodsituatie

 • Als jezelf, een ander persoon of dier dringend (medisch) hulp moet bieden

 • Als je voor werk naar buiten moet

 • Als je naar het buitenland reist of terugkeert naar Nederland

 • Als je aangelijnd een hond moet uitlaten (uiteraard, alleen)

 • Als je onderweg bent in verband met een uitvaart 

 • Als je onderweg bent voor een oproep van een rechter of justitie

 • Als je onderweg bent voor een examen of tentamen (MBO, HBO of WO)

 • Als je onderweg bent voor een uitnodiging live-avondprogramma 

 • Als je vanwege ernstige psychische nood een kleine wandeling moet maken

 

De avondklok zien als een voordeel

De avondklok brengt veel nadelen met zich mee. Het idee dat je na 21:00 niet meer naar buiten mag, kan een beknellend gevoel geven. Maar vraag jezelf eens af. Hoe vaak ging je in corona tijd eigenlijk naar buiten na 21:00? Aan elk negatief punt is een positief punt te koppelen. 

 

Meer tijd spenderen met de kinderen, jezelf de ruimte geven om een training of cursus te volgen of opnieuw een frisse en kritische blik werpen op je eigen website. Heb jij een bedrijf waarbij je de mogelijkheid hebt om online trainingen of cursussen aan te bieden? Dit is het moment dat velen thuis zitten en op zoek gaan naar iets om online te ondernemen. Je hebt hier niet veel voor nodig, een aanmeldingsformulier, een Google Meet of Zoom account en weten wat je wilt gaan vertellen, en je bent er!

Schrijf je in via https://www.plannen.nl/register en volg de stappen om de basisplanning op te zetten. Ga vervolgens naar instellingen en kies hier je gewenste module. Om trainingsdagen in te plannen, heb je een Eventmodule nodig. 

Bij Plannen.nl maken we het je extra makkelijk met een "Event module":

 • Plan trainingsdagen in in je online agenda.
 • Je geeft aan hoeveel deelnemers mogen deelnemen
 • Je zet het inschrijfformulier op jouw website of deelt de link op je Social Media.
  Ga je voor meerdere trainingsdagen? Dan kun je ook een widget op jouw website plaatsen.
 • Klanten kunnen zelf eenvoudig en snel voor de gewenste trainingsdag aanmelden ;-).
 • Plaats in de automatische afspraaksbevestiging een link naar de online Meeting of training. 

Voila, je bent ready to go!
Zo kunnen we wel nog 10 voorbeelden geven hoe jij je ‘avondklok’ het beste kunt benutten. 

Daarnaast kan de avondklok ook veel andere voordelen bieden voor je bedrijf. De online verkoop is de afgelopen maanden enorm toegenomen en dat is natuurlijk positief! Via Plannen.nl biedt je klanten alsnog de mogelijkheid om afspraken vooraf in te plannen. Dit scheelt jou uiteindelijk veel tijd, geld en moeite. Zo kun jij je bedrijf alsnog een boost geven en creatief zijn in het aanbieden van jouw diensten in deze corona tijd. 

 

Blijf altijd eerlijk communiceren naar je klanten en zet Plannen.nl in om snel te handelen naar aanleiding van de nieuwe RIVM richtlijnen. Zo laat jij je klant niet alleen in de steek, maar geef jij je bedrijf ook de ruimte om te groeien en nieuwe prioriteiten te stellen. 

Tips & Adviezen

Probeer nu