NIEUW Probeer 14 dagen gratis en ontdek alle mogelijkheden die Plannen.nl jou kan bieden.

Bekijk alle blog items

Corona in Nederland

Geschreven op 28-02-2020 door Caitlin

Het gevaar van COVID-19

Na Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, lijkt het virus COVID-19 zich nu toch te hebben genesteld in Nederland. Het virus lijkt zich razendsnel te verspreiden, maar op dit moment hoeven we ons nog geen zorgen te maken. Het klinkt beangstigend maar we moeten alert blijven en goed op elkaar letten. Wordt het nog erger, of valt de verspreiding uiteindelijk toch mee? Veel vragen komen opborrelen en zeker als je een eigen onderneming hebt. Om je hiervan zo goed mogelijk voor te bereiden, zijn er een aantal maatregelen die jij als ondernemer kunt opvolgen. Zo haal je alsnog in deze tijd het beste van jezelf, je personeel en je bedrijf!

 

Tips voor jouw onderneming

De tip die wij kunnen geven die misschien wel het allerbelangrijkste is: Houd vooral hoop en vertrouwen en zorg ervoor dat jij en je werknemers gezond blijven en contact zo veel mogelijk beperken.

 

• Houd afstand op de werkvloer

Dit kun je het beste doen door bijvoorbeeld voldoende afstand te creëren tussen alle werkplekken en ruimtes. Zo houd je niet alleen je kantoorruimte veilig & gezond, maar ook alle medewerkers & klanten. Pas deze tip ook toe in je winkel. Zorg voor minimaal 2 meter afstand en geef klanten ook de ruimte om voldoende afstand te houden. 

 

• Was je handen, desinfecteer en let op je collega's

Naast bovenstaande tip, zijn er nog talloze tips die wij je maar al te graag willen meegeven. Was regelmatig je handen, desinfecteer ze, en nies/hoest in je elleboog. Houd personeel ook goed in de gaten of zij geen klachten hebben zoals koorts, kortademigheid of last van hun luchtwegen hebben. Dit zijn de voormalige symptomen van COVID-19. Houd hier rekening mee en verdiep jezelf en je collega’s in de mogelijke (nieuwe) symptomen van dit virus. 

 

• Thuiswerken

Zoals je in de persconferenties hebt meegekregen zal er mogelijk ook nagedacht worden over thuiswerken. De verwachtingen hiervan zijn dat dit het aantal bestemmingen zal verlagen. Bereid je alvast voor op deze maatregelen en overweeg om personeel vanuit huis te laten werken, als dit mogelijk is. Ook zakenreizen of werkgerelateerde reizen naar het buitenland zal worden afgeraden. Houdt hier extra rekening mee en probeer deze zoveel mogelijk te beperken of uit te stellen. 

 

Volg de maatregelen op die hierboven zijn beschreven, zodat jij er in ieder geval alles aan doet om dit virus niet in jouw onderneming te verwelkomen!

 

Gepubliceerd op 28 februari 2020

Tips & Adviezen

Probeer nu