NIEUW Probeer 14 dagen gratis en ontdek alle mogelijkheden die Plannen.nl jou kan bieden.

Bekijk alle blog items

Plannen.nl in de Horeca

Geschreven op 12-04-2021 door Annelijn

Plannen.nl toepassen op jouw horeca-onderneming, maar hoe?

Allereerst: wat een verademing en fijn nieuws voor jou als horeca-ondernemer! Wij begrijpen maar al te goed dat de opening van de terrassen in de middag al een grote stap is in de oude richting. Als sector zijnde die onder voorwaarden de deuren weer (deels) mag openen, is de drang voor het verkrijgen van gasten waarschijnlijk enorm. En, doordat het warme zomerweer er aan zit te komen zullen deze gasten veel gebruik gaan maken van deze mogelijkheid. Daar zitten wij niet over in!

 

Maar de balans vinden tussen de mogelijkheid bieden om vele klanten te kunnen verwelkomen en de maatregelen / voorwaarden handhaven, kan een uitdaging zijn. En precies daarom, kunnen wij jou helpen! Want laat Plannen.nl nou net dé tool zijn die deze balans voor jou kan realiseren.

 

Plannen.nl implementeren: waar moet ik op letten?

Plannen.nl biedt jou vele mogelijkheden en opties om de afsprakenmodule naar jouw wensen te maken, en is daarom perfect voor vele verschillende bedrijven. Zo ook jouw horecazaak. Je stelt jouw eigen diensten in, het aantal gasten, medewerkers, etc. Dit kun je allemaal zelf aanpassen zodra jij een account hebt gemaakt.

Nu jullie weer open mogen in de middag, adviseren wij om rekening te houden met de voorwaarden die tijdens de persconferentie op dinsdag 20 april 2021 zijn genoemd. Je wilt tenslotte niet op je eerste dag al een boete ontvangen!

 

Ga eens voor jezelf en jouw bedrijf na hoe jij klanten wilt gaan ontvangen. Omdat je zowel klanten wilt verwelkomen als je aan de regels wilt houden, kan onze tool Plannen.nl perfect worden toegepast op jouw onderneming. Wij helpen je maar al te graag met het adviseren over hoe jij onze afsprakentool effectief in kunt zetten, of misschien heb je zelf al ideeën! Over de belangrijkste voorwaarden hebben wij onderstaande adviezen, voorbeelden en tips gegeven! 

 

  1. Diensten

Bij het aanmaken van je account kun je verschillende diensten instellen, die klanten kunnen reserveren. De naam “buitenterras” kun je bijvoorbeeld instellen als het gaat om een simpele dienst die de lading dekt van op het terras zitten. Het is aan jou om te kijken of je verschillende diensten wilt aanmaken, en of het voor jouw bedrijf belangrijk is om te weten wat de klant van tevoren wilt. Dit hangt er vanaf wat voor service jouw onderneming biedt. Als jij je account hebt aangemaakt, kun je altijd daarna nog meer diensten toevoegen!

 

Voorbeelden zijn klanten die alleen een drankje komen doen, of klanten die ook willen eten. Als je dit van tevoren wilt weten, weet jij precies waar de gast aan toe is zodra zij komen, en kun jij hier ook je medewerkers op afstellen. Dan kun je 2 diensten aanmaken met “Eten + drinken” of alleen “drinken”. Zo laat jij de klant van tevoren al nadenken over wat zij willen zodra ze op het terras zitten

 

  1. Maximaal aantal personen instellen

Tijdens de persconferentie is duidelijk naar voren gebracht dat er maximaal 2 personen uit hetzelfde huishouden op het terras mogen zitten. Let hierbij op dat kinderen t/m 12 jaar hier niet bij horen!

Zodra jij jouw Plannen.nl account hebt aangemaakt, kun je het maximaal aantal personen per dienst, instellen op maximaal 2. Als klanten dan een afspraak maken voor op het terras, krijgen zij niet de mogelijkheid om meerdere personen op te geven, waardoor zowel de klant als jij als ondernemer de regels keurig handhaaft.

Natuurlijk is het goed om dit bij aankomst van gasten alsnog te controleren.

 

  1. Tijdsblokken

Ga eens goed voor jezelf na hoe jij jouw indeling van het terras voor je ziet. Wil je bijvoorbeeld dat gasten maximaal een uur op het terras zitten, om zo klanten te verspreiden én je tegelijkertijd veel gasten per dag kunt verwelkomen? Dan kun je een dienst aanmaken met dit tijdsbestek, waarbij de maximale tijd om een reservering in te plannen geheel naar jouw wens is. Bijvoorbeeld een uur, 30 minuten of langer.

 

Als jij wilt dat je klanten zo lang als ze willen (tot uiterlijk 18:00) op het terras wilt laten, dan kan dit ook. Houd er dan wel rekening mee dat je een maximaal aantal gasten per dag kunt ontvangen, wat juist vermeden kan worden als je tijdsblokken inzet. Hiertegenover staat juist weer dat je klanten ultieme service biedt als zij de hele middag kunnen blijven zitten!

 

Je mag weer van start, en het is hierbij belangrijk om als ondernemer na te gaan wat je belangrijk vindt. Al jouw wensen kunnen toegepast worden in Plannen.nl. Laat ons jou helpen om, volgens alle voorwaarden, klanten te verwelkomen!

 

 

Tips & Adviezen

Probeer nu