NIEUW Probeer 14 dagen gratis en ontdek alle mogelijkheden die Plannen.nl jou kan bieden.

Bekijk alle blog items

Terug naar het 'normaal'

Geschreven op 13-04-2021 door Annelijn

Dinsdag 13 april 2021 was het weer zo ver: een persconferentie nam plaats met nieuwe informatie rondom de huidige status van het coronavirus en mogelijke versoepelingen. Het is al een tijdje bekend dat we in de derde golf zitten en zodra die afneemt, kan er worden gekeken naar nieuwe versoepelingen. Toch kunnen er binnenkort de volgende dingen weer:

 

  • Vanaf 19 april 2021 opent de buitenschoolse opvang (bso) de deuren voor alle kinderen

  • Vanaf 26 april 2021 kunnen studenten van het hoger onderwijs, indien de besmettingen verminderen, weer 1 dag per week naar school

Op dit moment nemen de besmettingen nog te veel toe om eventuele grotere maatregelen te versoepelen.

Gelukkig kunnen vele ondernemers inmiddels wel met behulp van Plannen.nl klanten op afspraak ontvangen in hun winkels. Dit biedt al een stuk meer perspectief dan eerst!

En ook tijdens de meest recente persconferentie werd duidelijk dat er toch echt licht aan het einde van de tunnel is. Het kabinet heeft namelijk een openingsplan ontwikkelt.

 

Wat houdt het openingsplan precies in? En wat betekent dit voor ondernemers?

Het kabinet heeft een stappenplan gemaakt om stap voor stap meer versoepelingen te realiseren. Let goed op, want het stappenplan dat hieronder staat beschreven gaat op z’n vroegst in op 28 april 2021, en uiteraard op voorwaarde dat de besmettingen het toelaten. Maar toch, het is weer een stap in de goede richting!

 

  • Stap 1: terrassen, winkels en avondklok

Misschien wel hetgeen waar iedereen het langste op heeft gewacht: de terrasjes en de winkels mogen weer open. Het mooie weer komt eraan en de zomer staat om de hoek. Deze hard getroffen sectoren zullen dan hopelijk ook snel weer klanten mogen verwelkomen. Mochten er tegen die tijd alleen mensen op afspraak komen, dan kan jouw onderneming alsnog vele klanten verwelkomen met Plannen.nl! Gaan de winkels helemaal open, waarvoor klanten geen afspraak nodig hebben? Lees dan eens onze blog over Personal Shopping hoe je het beste uit Plannen.nl haald. Nieuwe inzichten en vernieuwing binnen jouw bedrijf trekt meer klanten! Daarnaast zal de avondklok komen te vervallen en mag men 2 mensen thuis ontvangen.

 

  • Stap 2: meer sporten en doorstroom locaties buiten open

Dit gebeurt op z’n vroegst op 11 mei 2021, mits de besmetting het toelaten natuurlijk! In de tweede stap gaat het voornamelijk om meer kunnen sporten. Sinds kort mag dit weer in groepsverband, maar hoe fijn zou het zijn als alle sportscholen ook binnen weer open kunnen en men weer aan zijn/haar gezondheid kan werken? Als jij personal trainer bent, heb je je jouw lessen al kunnen inplannen met behulp van Plannen.nl. Zet dit dus in waar nodig, zodat meer mensen kunnen gaan bewegen!

 

Ook doorstroom locaties die buiten zijn, denk aan een dierentuin of een pretpark, kunnen dan weer open. Plannen.nl helpt jou met je bezoekersregistratie, om zo de actuele richtlijnen op te volgen en toch gasten te verwelkomen!

 

  • Stap 3: opening binnenruimtes

Als de vorige 2 stappen succesvol zijn verlopen, kan stap 3 worden waargemaakt: de opening van verschillende binnenruimtes. Denk bijvoorbeeld aan culturele instellingen en horeca waar je uit eten kunt. Maar ook doorstroom locaties binnen vallen hieronder; bibliotheken bijvoorbeeld. Wordt het tegen die tijd bekend dat er op klanten op afspraak kunnen komen, doordat dit nog steeds gereguleerd moet worden? Plannen.nl helpt jou hierbij!

 

  • Stap 4: alle horeca open en evenementen toegestaan

Hoe dichter we bij de zomer komen, hoe meer er (waarschijnlijk) mag! Evenementen bijvoorbeeld zouden vanaf 16 juni 2021 weer toegestaan zijn, wat een fijn uitzicht is voor voornamelijk de jongeren. Ook de overige horeca mag dan weer open, waardoor de economie weer kan aantrekken en we weer terug naar het nieuwe normaal gaan.

 

  • Stap 5: uitbreidingen

Deze stap staat helemaal in het teken van meer uitbreidingen. Er mogen meer mensen thuis ontvangen worden, en in vele sectoren (horeca, culturele sector, etc.) is het de bedoeling dat het rond deze tijd weer richting normaal zal gaan. Het zal gek zijn, maar tegelijkertijd een tijd waar iedereen op heeft gewacht.

 

Dinsdag 20 april 2021 zal worden gekeken of bovenstaande stappenplan vanaf 28 april van start kan gaan. Jouw onderneming kan met deze planning hopelijk snel terug bij af zijn. Wees creatief in zulke tijden, krijg nieuwe inzichten of start met implementeren van het concept Personal Shopping in jouw winkel. Deze tijd biedt ten slotte ook vele voordelen :-) Start vandaag nog met Plannen.nl om jouw klanten zo snel mogelijk te verwelkomen!

 

Tips & Adviezen

Probeer nu