NIEUW Probeer 14 dagen gratis en ontdek alle mogelijkheden die Plannen.nl jou kan bieden.

Bekijk alle blog items

Mondkapjesplicht

Geschreven op 30-11-2020 door Annelijn

Vanaf 1 december 2020 moet Nederland eraan geloven: de mondkapjes plicht geldt voorlopig (we weten niet tot wanneer) in publieke binnenruimtes. Wij hebben voor jou opgesomd wanneer je verplicht bent een mondkapje te dragen, zodat jij in ieder geval niet die boete van €95,00 riskeert! Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, als jij bijvoorbeeld door een ziekte of beperking geen mondkapje kunt dragen. Ook tijdens het sporten hoeft het niet gedragen te worden, of bijvoorbeeld bij het repeteren voor een musical.

 

Wanneer moet ik wel een mondkapje dragen?
  • In het openbaar vervoer: zowel op het station als in de bus/metro/trein etc.

  • Op luchthavens

  • In supermarkten (en in alle winkels)

  • In theaters, bioscopen, musea

  • Benzinestations

  • Tijdens contact beroepen waarbij de anderhalve meter regel niet gehandhaafd kan worden, zoals bij kappers en masseurs

Ook al komt deze maatregel niet geheel onverwacht, het is wel een onwennige verandering, aangezien we dit niet gewend zijn. Heb vertrouwen, want wij geloven dat het in een mum van tijd zal gaan wennen.

 

Een besmettelijke mutatie

Het lijkt er sterk op dat we een punt bereikt hebben waarop corona dominanter is dan ooit. Dit komt door een vastgestelde Britse mutatie van het virus. Volgens onderzoeken lijkt deze variant zich sneller te verspreiden, wat een reden tot zorg kan zijn. Wat kan dit virus nog meer gaan veroorzaken?

Bijna een jaar verder, en er zijn nog steeds veel vragen die voor een onzekere tijd zorgen. Des te belangrijker is het om nog steeds alle maatregelen te blijven opvolgen, en thuis te blijven met klachten. Maar ook een positief inzicht helpt ontzettend! Hoe kan jouw onderneming deze tijd omzetten in creatieve mogelijkheden? Plannen.nl kan jou hier mogelijk goed bij helpen. Lees snel verder wat voor tips wij voor jou hebben bedacht!

 

Een positieve kijk voor jouw onderneming
  1. Heb jij een eenmanszaak? Begin met focussen op digitale mogelijkheden. Ontwikkel een nieuwe webshop of start met het creëren en geven van webinars. Door op een creatieve manier om te gaan met nieuwe kansen die deze tijd met zich meebrengt kom jij een heel eind!

  2. Heb jij een horecazaak, een supermarkt of kortom een eigen fysieke winkel? Klanten halen bestelde producten vaak af in winkels of servicepunten. Hierbij is Plannen.nl ideaal om in te zetten, doordat elke klant een passend tijdstip wordt toegewezen voor het afhalen van de bestelling. Zo worden de corona maatregelen ook nog eens gehandhaafd, door een vragenlijst die van te voren online ingevuld dient te worden. Ook zie je die dag precies of er no-shows zijn door het ingebouwde checkgesprek in de widget van Plannen.nl. Met deze functionaliteiten creëert jouw bedrijf nieuwe mogelijkheden!

  3. Nieuwe initiatieven bieden ook nieuwe kansen. Probeer daarom altijd naar verbetering of iets nieuws te zoeken. Als jij bijvoorbeeld een evenementenbureau hebt, kun je beginnen met het zoeken naar een benodigde actuele dienst. Het helpen opbouwen van testlocaties of het organiseren van meer voedselbank locaties bijvoorbeeld!

Ben je benieuwd naar alle voordelen van werken op afspraak? Lees dan de blog 'Werk altijd op afspraak'.

Tips & Adviezen

Probeer nu