NIEUW Probeer 14 dagen gratis en ontdek alle mogelijkheden die Plannen.nl jou kan bieden.

Bekijk alle blog items

Persconferentie 8 maart 2021

Geschreven op 08-03-2021 door Annelijn

Inmiddels zijn we al een jaar verder en zijn er gelukkig sinds een week meer versoepelingen, zoals de mogelijkheid om te winkelen op afspraak. Het aantal gezette vaccins loopt aardig op, wat zeker goed nieuws is. Voor jou als ondernemer is dit ook een stap in de goede richting! 

Wij kunnen ons goed voorstellen dat jij het zwaar hebt, maar er is benadrukt door Rutte en De Jonge dat nu de lockdown doorzetten, betekent dat er eind maart een kans is voor nieuwe versoepelingen. Hierdoor is er voor jouw bedrijf hopelijk iets meer licht aan het einde van de tunnel gecreëerd. Dit betekent ook dat er op het moment geen nieuwe versoepelingen komen en dat de strenge lockdown nog steeds geldt.

 

De meest belangrijke en huidige maatregelen & aankondigingen

 

  • Verlening avondklok tot 30 maart

Natuurlijk is het minder dat de avondklok verlengd wordt en dat het niet per direct ophoudt. Maar probeer jezelf af te vragen: heeft de invloed van de avondklok invloed op jouw onderneming? Of zijn dat alleen de overige maatregelen? Mensen zullen voornamelijk overdag aankopen willen doen, wat het effect van de avondklok op jouw onderneming vermindert. Probeer het positief te bekijken en houd hoop.

 

  • Verlenging negatief reisadvies tot 15 april

Dit was al zo sinds half december en dit zal nog even actief blijven. Ben jij eigenaar van een bedrijf waarvoor je veel moet reizen? Dan is dit ongetwijfeld een klap voor jou, maar probeer de focus dichter bij huis te houden. Wie weet biedt dit perspectief jouw bedrijf ook prachtige kansen en mogelijkheden, waar je eerder nog niet aan gedacht had.

 

  • Hervatting zwemles voor kinderen

Dit is al een stap in de goede richting: meer beweging waardoor de gezondheid gestimuleerd wordt. Zal het later nog bekend gemaakt worden dat er maar een beperkt aantal kinderen per zwemles toegestaan zijn? Dan kun jij gaan kijken hoe Plannen.nl hier een handje in kan helpen, door het aantal kinderen die zwemles gaan volgen te verspreiden over de hele dag. Zo houd je je aan de huidige maatregelen. 

 

  • Blijvende huidige maatregelen

De actuele maatregelen en regels blijven vooralsnog gelden. Oftewel, gedurende de maand maart zullen er nauwelijks tot geen versoepelingen mogelijk gemaakt worden. Wil jij alles weten over de huidige maatregelen en wat dit voor effect heeft op jouw onderneming? Lees dat dan hier.Wat zou er vanaf eind maart/begin april/rond Pasen mogelijk wél weer kunnen?

 

Met de blik in de toekomst: wat mag hopelijk wel weer eind maart?

Zoals gezegd biedt de strenge lockdown (hopelijk) over 3 weken juist meer vrijheid. Indien de besmetting cijfers omlaag gaan, kunnen meer versoepelingen gerealiseerd worden. Het is afwachten, maar dit perspectief biedt zeker hoop. Daarom vinden wij dat we al een beetje mogen wegdromen over de mogelijke versoepelingen...

 

  1. De heropening van hoger onderwijs

Rutte en De Jonge benadrukken dat er meer ruimte moet komen voor hoger onderwijs, waaronder hogescholen en universiteiten. Jongeren hebben het gedurende deze tijd ontzettend zwaar en willen weer erop uit gaan en leeftijdsgenoten zien. Daarom zou de heropening van scholen super goed nieuws zijn! Dit zorgt voor meer motivatie onder scholieren, maar ook een betere mentale gezondheid.

 

  1. Focus op horeca

Als alles naar wens gaat en de besmettingen afnemen, zouden buitenterrassen vanaf eind maart open mogen. De lente staat voor de deur, waardoor dit perfecte timing zou zijn. Horecaondernemers hebben een ongekend zware tijd achter de rug en zijn als vele andere branches zwaar getroffen. Des te meer redenen dus om daar de focus voor versoepelingen op te leggen. Weer heerlijk naar buiten en een terrasje pakken, hopelijk kan het snel.

 

  1. Buiten sporten voor iedereen

Tot voorheen gold het buiten sporten in kleine groepjes alleen voor iedereen t/m 26 jaar. Maar sporten is net zo belangrijk voor jongeren als voor ouderen: vandaar dat iedereen weer, volgens alle regels, buiten mag gaan sporten. Dit uiteraard wel in kleine teams. Ben jij personal trainer of sportschool eigenaar? Dan zou je onze tool Plannen.nl super goed kunnen gebruiken om het aantal klanten goed te verspreiden. Zorg er bijvoorbeeld samen met Plannen.nl voor dat jij elk uur een buitenles kunt realiseren, met een maximaal aantal sporters.

 

  1. Meer bezoek ontvangen

Doordat ziekenhuis- en verpleeghuis personeel nu grotendeels gevaccineerd is, net als ouderen die hier verblijven, zal het aantal bezoekers ook soepeler verlopen. Indien dit mogelijk wordt gemaakt, moet er wel extra rekening worden gehouden met het opvolgen van de RIVM richtlijnen en niet teveel bezoek per patiënt. Heb jij moeite met bezoekers afspraken registreren? Laat ons jou dan helpen!

 

  1. Ontvang meer klanten in je winkel

Laat ons jou dan helpen! Vooralnog geldt dat er op dit moment maximaal 2 klanten per winkel toegestaan is. Dit zal later deze maand worden verhoogd en voornamelijk bekeken op basis van de winkelgroote. Heb jij een winkel van maximaal 50 m2? Dan zul je nog even genoegen moeten nemen met maximaal 2 klanten per tijdslot. Heb jij winkel die groter is dan 50m2? Dan is het mogelijk om meerdere klanten toe te laten. Wil jij weten wat Plannen.nl daarvoor voor je onderneming kan betekenen? Bel direct naar 010-7200588 of mail naar backoffice@plannen.nl en wij adviseren je graag... En dat natuurlijk geheel vrijblijvend. ;-) 

Nog een positieve insteek: op dit moment wordt er ook gewerkt aan een app, wat zal moeten bewijzen dat jij gevaccineerd bent of negatief getest. Een corona paspoort wordt het ook wel genoemd. Hiermee zou het reizen komende zomer ook steeds dichterbij, net als een bezoekje aan de bioscoop, theater of een festival. Dit biedt een prachtig en hoopvol vooruitzicht voor zowel de evenementenbranche als voor alle bezoekers!

 

Tips & Adviezen

Probeer nu