NIEUW Probeer 14 dagen gratis en ontdek alle mogelijkheden die Plannen.nl jou kan bieden.

Bekijk alle blog items

Heropening van de winkels

Geschreven op 24-02-2021 door Annelijn

In de persconferentie van 23 februari werd er weer veel duidelijk gemaakt: het aantal besmettingen neemt lichtelijk toe en de overheid erkent dat de rekbaarheid van mensen op lijkt te zijn, voornamelijk onder de jongeren. Toch leidt dit nu tot goed nieuws: er zijn versoepelingen mogelijk gemaakt! Geselecteerde beroepen en de meeste scholen kunnen weer (deels) open.

 

Het belangrijkste nieuws van deze persconferentie was misschien wel dat winkels weer open mogen, maar op één voorwaarde: werken op afspraak. In ons eerdere blog “Werk altijd op afspraak” heb jij al alle voordelen hiervan kunnen lezen. Nu werken op afspraak zo belangrijk is geworden, hebben wij voor jou de belangrijkste maatregelen op een rij gezet.  

 

Versoepelingen per 3 maart 2021

  • Contact beroepen mogen weer open

Heb jij een kapsalon, een eigen zonnebank studio, een rijschool of een ander contact beroep? Dan is dit super fijn nieuws! Geen gesloten deuren meer. Wel moet hierbij een reservering gemaakt worden, maar dit kun jij met behulp van Plannen.nl gemakkelijk doorvoeren! Ben je benieuwd hoe Plannen.nl jou hierbij perfect kan helpen? Lees dan snel verder :-)

 

  • Sporten in groepsverband voor jongeren t/m 26 jaar

Weer veel bewegen in de frisse lucht en personal training geven kan ook heel snel weer. Weliswaar op afspraak, maar ook dit is goed te doen als je met tijdvakken werkt. Met behulp ons platform kun jij vooraf reserveringen maken en handhaaf jij alle maatregelen.

 

  • Winkels open: wel op afspraak

Winkels mogen weer open, waardoor vele ondernemers weer omzet kunnen gaan draaien. Ook hier geldt dat de maatregelen van het RIVM gehandhaafd moeten worden en vooraf een reservering gemaakt dient te worden. Weet jij even niet hoe je dit doet of kom je er niet uit? Laat Plannen.nl jou gerust helpen!

 

Veilig winkelen op afstand: hoe doe je dat?

De versoepelingen geven weer wat hoop, en zo kan iedereen toch weer wat meer contact met elkaar maken. Maar ook echt kunnen gaan winkelen in plaats van online bestellen, zal voor veel mensen een verademing zijn. Zowel ondernemers als winkeliers dienen zich wel aan alle afspraken te houden, om het aantal besmettingen niet te vergroten.

Met onderstaande tips handhaaf jij alle maatregelen van het RIVM, en kun jij jouw klanten weer verwelkomen in jouw shop!

 

  • Houd maximaal 2 klanten per verdieping aan

Het handhaven van deze maatregel is van groot belang. Hierdoor voorkom jij als ondernemer dat er teveel mensen in jouw winkel zijn, waardoor de kans op vele nieuwe besmettingen afneemt. Door te werken met tijdvakken kun jij klanten zelf in laten plannen wanneer zij langs komen!

 

  • Zorg ervoor dat klanten minimaal 10 minuten binnen zijn

Als jij je winkel open gooit zonder verdere regels, loop jij grote kans dat er veel klantencontact ontstaat, en dus ook meer besmettingen. De afwisseling van klanten moet dus beperkt zijn, wat door deze maatregel goed geregeld kan worden. Plannen.nl biedt klanten de mogelijkheid om zelf een geschikte tijd in te plannen voor het winkelen, en daarnaast biedt onze tool duidelijkheid voor de klant zelf. Hij/zij weet nu namelijk precies dat er minimaal 10 minuten te besteden zijn.

En daarnaast zijn deze 10 minuten voor jouw bedrijf ook fijn: hoe langer klanten in de winkel zijn, hoe meer kans dat ze iets kopen!

 

  • Maak minimaal 4 uur van tevoren een afspraak

Om vrij en veilig te kunnen winkelen dienen jouw klanten ongeveer 4 uur van tevoren een afspraak te maken, zodat jij als ondernemer precies ziet hoeveel klanten (en wanneer) jij per tijdvak of dag ontvangt.

Door middel van de geïmplementeerde checkgesprek functie zorg jij ervoor dat jij geen besmette klanten in jouw winkel krijgt. Wil je weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Lees dan hier hoe dit in zijn werk gaat! 

Ben jij enthousiast geworden om Plannen.nl te gaan gebruiken?
Onze klantenservice staat voor je klaar en zoekt samen met jou naar een gepaste oplossing voor jouw onderneming, zodat jij weer aan de slag kunt om klanten te ontvangen!

 

Maak nu je gratis account aan!

 

Tips & Adviezen

Probeer nu