NIEUW Probeer 14 dagen gratis en ontdek alle mogelijkheden die Plannen.nl jou kan bieden.

Bekijk alle blog items

Creatief tijdens de lockdown

Geschreven op 12-03-2020 door Annelijn

In de persconferentie van vandaag werd duidelijk naar voren gebracht dat Nederland nieuwe maatregelen zal moeten gaan opvolgen door het aantal toenemende corona besmettingen. Dit is natuurlijk niet leuk, maar toch brengt ook dit weer nieuwe mogelijkheden voor ondernemingen! Creativiteit komt naar voren wat weer nieuwe inzichten brengt. Laten we zeggen dat elk nadeel zo zijn voordeel heeft. Er zijn natuurlijk veel vragen die nog in de ronde gaan, wat begrijpelijk is. Wat is dit virus precies, wat kan ik doen om alsnog veilig te blijven ondernemen? Lees snel verder zodat jij er in ieder geval alles aan doet om deze tijd goed door te komen!

 

Wat is het coronavirus precies?

Steeds meer wordt er bekend over het coronavirus, door vele onderzoeken die op het moment lopen. Mensen met corona ervaren klachten als koorts, keelpijn, en/of last van luchtwegen. Dit kunnen hele zware maar ook milde klachten zijn. Daarom is het juist zo belangrijk om dit goed in de gaten te houden bij jezelf, maar ook bij anderen zoals collega's of familie. Wees er ook alert op dat het coronavirus voornamelijk voor risicogroepen, zoals ouderen of mensen met lagere weerstand, gevaarlijker kan zijn.

 

Wat kunnen branches doen die wel (deels) open mogen blijven?

Als jouw zaak in deze tijd nog open is, dan is dat natuurlijk heel fijn. Ook al zijn alle evenementen per 12 maart 2020 afgelast; de afspraken die stonden kunnen wel doorgaan. Denk aan een afspraak met een belangrijke klant of leverancier. Ook musea, theaters en festivals worden hard geraakt, maar juist nu biedt Plannen.nl mooie mogelijkheden om online meetings door te laten gaan! Zo ligt jouw bedrijf niet helemaal stil.

Wel is het advies om alsnog alle maatregelen op te volgen die door de overheid zijn opgesteld. Het is belangrijk om jouw klanten te blijven informeren over de veranderingen in jouw bedrijf omtrent het coronavirus. Neem hierin de verantwoordelijkheid, want communicatie met klanten is juist nu heel belangrijk! Wij hebben het volgende voor jou opgesomd, zodat jij precies weet hoe jij veilig kan blijven ondernemen:

 

  1. Zorg ervoor dat je altijd op afspraak werkt. Door middel van Plannen.nl kun jij klanten zelf een online afspraak laten inplannen, wat jou dus veel tijd en moeite scheelt!

  2. Ontvang minder klanten dan normaal om altijd 1,5 meter afstand te kunnen garanderen. Je zou dan bijvoorbeeld openingstijden kunnen aanpassen om jouw gewenste hoeveelheid klanten te verwelkomen, maar wel te verspreiden.

  3. Stuur per SMS een corona-vragenlijst. Men opent een SMS eerder (binnen 15 minuten) dan een e-mail, waardoor dit dus de meest effectieve manier is om klanten erop te informeren en om de gegevens door te geven aan jouw bedrijf.

  4. Stuur een SMS met informatie over het protocol omtrent de maatregelen. Zo zien klanten heel snel en precies hoe jouw bedrijf handelt omtrent COVID-19.

  5. Maak een landingspagina op je eigen website en verwijs klanten hier naar door in de mail en/of SMS. Hierop kan je het gehele protocol vanuit de overheid plaatsen, zodat de klant meer duidelijkheid krijgt en ziet dat jij als ondernemer veilig handelt.

 

Probeer het positief te bekijken; in tijden dat iedereen zoveel mogelijk binnen moet zitten en contacten moet beperken, is het toch heel fijn dat (online) afspraken met klanten wel door kunnen gaan?

 

Wij hebben voor jou nog enkele RIVM richtlijnen en tips op een rijtje gezet:

  • Probeer zoveel mogelijk thuis te werken, als dit natuurlijk goed kan. Je kan een beleid invoeren waarbij je personeel deels op kantoor laat werken, en deels thuis. Zo behoud jij toch het collega contact, maar stimuleer je ook het nieuwe thuiswerken!

  • Aangezien er sinds 9 maart 2020 een verbod gekomen is op handen schudden, raden wij aan om dit als het ware uit jouw systeem te krijgen. Dit zal misschien een gek gevoel geven, omdat iedereen het zo gewend is. De afstand die hiermee gecreëerd wordt is voor veel mensen onwennig, maar biedt wel een mogelijkheid om creatief te zijn in hoe jij toch jouw klant kan begroeten! Wat dacht je van een elleboogstoot of een knik met het hoofd?

  • We blijven jou aanraden om goed en veel je handen te blijven wassen en desinfecteren. Je zou voor op kantoor eigen desinfectie dispensers kunnen aanschaffen! Handgel, desinfectie palen of desinfectie doekjes zijn ook goede oplossingen. Zo zorg jij als ondernemer voor een super schone en veilige werkomgeving.

De genoemde maatregelen lopen vooralsnog t/m 31 maart 2020. Pak daarom in deze 2 à 3 weken jouw kans om creatief met de maatregelen om te gaan. Plannen.nl kan jou hierbij helpen, dus zet dit vooral in waar nodig.

 

Tips & Adviezen

Probeer nu